1 Eylül 2016 Perşembe

ESKİ AKILLI TELEFONUNUZU SATMAK DIŞINDA DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ 5 GÜZEL FİKİR

     
 
      Satmaya kalksam bile zaten ne kadar verecekler ki bu telefona dediğiniz anda işte sizlere eski telefonunuzla yapabileceğiniz 5 adet farklı önerimiz var. Üst seviye bir telefon aldığınızda satsanız size fazla bir şey getirmeyecek olan atmanın da zaten söz konusu olamayacağı durumlarda bu önerilere bakmanızda fayda var.

  • ESKİ TELEFONUNUZU BİR GÜVENLİK KAMERASINA DÖNÜŞTÜRÜN:
     Eğer eski telefonunuzun kamerası hala iyi durumdaysa bunu bir güvenlik kamerası olarak kullanmak bir şeçenek olabilir. Bu sayede evinini davetsiz misafirlere karşı gözetleyebilir ve ya bebeğiniz için bir monitör olarak kullanabilirsiniz. 

    Ayrıca Buraya tıklayarak telefonunuzu nasıl bir güvenlik kamerasına çevirebileceğiniz ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.(Bloğumuza bu konu ile ilgili türkçe kaynak eklenecektir.)

  • UNIVERSAL BİR UZAKTA KUMANDA YAPIN:
     Eski telefonunuz universal bir uzaktan kumanda olmak için çok uygun bir cihaz olabilir. Akıllı lambalar, XBOX ONE, akıllı televizyonlar ve ses sistemleriniz gibi cihazlarınızı uzaktan kontrol etmek için telefonunuzu kullanabilirsiniz. Sadece teleonunuzdaki eski uygulamaları silin ve donanımınız için gerekli olan uzaktan kumanda yazılımını indirin. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 

  • BİLGİSAYARINIZ İÇİN KABLOSUZ FARE OLARAK KULLANIN:
     Kullanmadığınız telefonunuz bilgisayarınız için mükemmel bir kablosuz fare ve uzaktan kontrol cihazı olabilir. Bu kullanım bilgisayarında sunum yapacaklar için ve ev sinema sistemi bilgisayarları için çok kullanışlı olacaktır.
     Android için Gmote 2.0 ya da Remote link, IOS için Remote Mouse ya da Mobile Mouse uygulamalarını indirerek telefonunuzu kablosuz bir fareye dönüştürebilirsiniz. Bu uygulamalar ile telefonunuz touchpad, klavye ve uzaktan kumanda olarak kullanılabilir.

  • ARABANIZ İÇİN BİLE KULLANABİLİRSİNİZ:
     Arabanızın arıza kodalarını görmenize ve daha fazlasına yarayacak uygulamalar da mevcut. Eğer ileri seviye de araba modifikasyonuna ilginiz varsa ya da arabalarla ilgilenmeyi seviyorsanız bu uygulamalar sizi için gayet kullanışlı olabilir. Fakat bunu yapmak için kullandığınız ana telefonunuzu kullanmak istemeyebilirsiniz. İşte bu noktada eski akıllı telefonunuz bunun için devreye girecektir.
     Bunu yapmak için OBD Fusion (IOS) ve ya Car Diagnostic Pro (Android) gibi yazılımları kullanabilirsiniz. Fakat bu programları kullanmak için ODB WiFi kablosu ya da ODB kablosuz bağlantı adaptörü kullanmanız gerekecek. Bu kablo ya da adaptörü arabının konsolunun alt tarafaında bulunan Data Link Könektörüne bağlayarak uygulamayı kullanabiliyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra aracınızın kullanma kılavuzundan gerekli çıkışları almak için gereken dosya yollarını bulabilirsiniz. Tabi bu çıkışların dosyaları aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

  • BİLİME BAĞIŞTA BULUNUN(NASIL YANİ?!):
     Eski telefonunuzla yukarıda saydıklarımızı yapmak istemiyorsanız bir alternatif daha var. Ülkemizde her ne kadar yaygın olmasa da telefonunuzun kullanılmayan işlem gücünü bilimsel araştırma projeleri için kullanabilirsiniz.

     U.C.Berkeley Uzay Bilimleri Labaratuvarı tarafından hazırlanan BOINC ve HTC tarafından hazırlanan Power to Give uygulamalarını indirerek bilime katkı sağlayabilirsiniz.

     HTC'nin söylemine göre yüz yıllar sürecek hesaplamalar bu sayde çok daha kısa zamanda çözülebilecek.

     Bu uygulamalar kotanızı doldurmamanız için sadece telefonunuz WiFi ile internete bağlıyken
ve şarza takılı iken çalışıyor. Ayrıca telefonunuzun işlem gücünün hangi araştırma projesi için kullanılacağını da seçebiliyorsunuz.

   Okuyucularımızdan farklı fikirleri olanlar varsa yorumlar da bizlerle paylaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü