23 Ağustos 2015 Pazar

İNTERNETTEN PARA KAZANMA REHBERİ!

İnternet kullanıcıları artık internette harcadıkları zamanı paraya çevirmek istiyorlar. Peki internetten nasıl para kazanılır? İşte karşınızda internetten para kazanma rehberi!

20.08.2015 / 07:00 İnternetten Para Kazanma Rehberi!
     İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber internet üzerinden para kazandırabilecek çeşitli iş kolları da ortaya çıktı. Özellikle fiziksel bir mekan yerine, istenilen yerden masa başında bu işlerin yürütülmesi ve bunun sonucu bir gelir elde edilmesi bu işleri daha da cazip hale getirdi.


İnternetten para kazanmaya başlamadan önce dikkat!

İnternet tabanlı işlerden ciddi miktarda para kazanan insanlar oluyor. Ancak unutulmamalıdır ki internet üzerinde harcadığı zamanda, para kazanan insanlar kadar para kazanamayan veya istediği kadar gelir elde edemeyen insanlar da var. 
İnternet tabanlı bir işe başlayacaksanız ve bu işte başarısız olmak istemiyorsanız sizlere nacizane tavsiyemiz bilginizin olduğu, sektörünü bildiğiniz alanlara yönelmeniz olacaktır. Ayrıca aracı siteler üzerinden internetten para kazanacaksınız, bu siteleri iyi bir araştırma sonucu seçmenizde fayda var. Aksi taktirde bu işten para kazanamayan ve boş yere vaktini kaybetmiş insanlar arasına girebilirsiniz.
İnternet gibi büyük bir alanda sayısını tahmin bile edemeyeceğimiz kadar para kazanma yöntemi var. İnternetten para kazanma rehberimiz de bu doğrultuda popüler bazı para kazanma yöntemlerini içeriyor. Yani kendinizi kesinlikle bu yöntemlerle sınırlamayın. Çünkü aklınıza gelebilecek en basit bir internet tabanlı iş fikri bile size ciddi miktarlarda para kazandırabilir!
Peki internetten nasıl para kazanılır? İnternetteki popüler para kazanma yöntemleri neler? İşte karşınızda İnternetten Para Kazanma Rehberi!

YouTube Üzerinden Para Kazanın!

15-08/19/youtube.jpg
Son yılların belki de en çok öne çıkan internetten para kazanma yöntemi YouTube üzerinden para kazanmaktır.

YouTube’dan nasıl para kazanılır?

YouTube’da bir kanal açıp bu kanal için özgün videolar ekleyerek internetten para kazanmaya başlayabilirsiniz. Videolarınızda sizin belirleyeceğiniz çeşitli türlerde reklamlar yer alıyor ve bu reklamların türüne göre değişen miktarlarda para kazanabiliyorsunuz.
YouTube’a eklediğiniz videolar ne kadar çok izlenirse, reklamların kullanıcıya gösterilmesi ve kullanıcının reklamla etkileşimde bulunma oranı da artacağından o kadar çok para kazanabiliyorsunuz.
YouTube üzerinden para kazanmanız için kanalınızın para kazanma özelliğinin açık olması gerekiyor. Bunun içinde basit birkaç adımdan oluşan başvuru işlemini YouTube’a yapmanız gerekiyor. Ayrıca unutmayın, telif hakkı içeren bir materyal eklediğinizde kanalınız veya YouTube üzerinden reklam geliri elde etmek için kullanacağınız Google Adsense hesabınız kapatılabilir.

İnternet Sitesi Açarak Para Kazanın

15-08/19/website.png
İnternetin çöplüğe döndüğü bir ortamda, özgün fikirleriniz veya bir konuda ciddi bir birikiminiz yoksa bu alana yönelmenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Artık her gün binlerceinternet sitesi açılıyor. Bu sitelerden bir farkınız olmazsa, internet kullanıcıları neden sizin sitenizi takip etsinler ki?
Özgün bir fikir veya bilgi birikiminiz sonucu bir site açıp onu iyi kötü bir yerlere getirirseniz çeşitli şekillerde bu sitenizden para kazanabilirsiniz.

Peki internet siteleri nasıl para kazanıyor?

İnternet sitelerinden para kazanmada kullanılan en popüler araç reklamlardır. Reklam türüne göre; tıklama başı, görüntüleme başı, üyelik başı gibi çeşitli modellerde para kazanabiliyorsunuz. Ya da ücretli üyelik sistemi, link değişimi veya tanıtım yazısı gibi çeşitli ek yöntemlerle de internet sitenizden para kazanmanız mümkün.

İnternet Alışverişlerinizden Ek Kazanç Sağlayabilirsiniz!

15-08/19/alisveris.jpg

Alışveriş yaparak internetten para kazanma modeli, ek bir kazanç kapısı olarak düşünülebilir. Bu tarz siteler, alışveriş siteleriyle anlaşma yapıyorlar. Bu siteler üzerinden, alışveriş sitelerinden bir ürün aldığınızda da o ürün tutarının belirli bir yüzdesini bu sitelerdeki hesaplarınıza geri alabiliyorsunuz.

Link Kısaltma Siteleri ile Kazanç

Kısaltılmış linklerin yaygınlaşması sonucu ortaya çıkan link kısaltarak internetten para kazanma yöntemi de giderek yaygınlaşıyor. Ancak internet kullanıcıları bundan pek memnun değiller. Kısaltılmış linke tıklayınca gelen, genelde 10 saniyelik reklamlar artık internet kullanıcıları için bir çile haline geldi!
15-08/19/kisalink.jpg
İnternet kullanıcıları rahatsız olsun ben yinede paramı kazanayım diyorsanız piyasadaki link kısaltma sitelerini araştırıp, bulduğunuz güvenilir bir siteye üye olabilirsiniz. Adı duyulmamış sitelere üye olmanızı kesinlikle önermiyoruz! Bu siteler ya tıklamayı az sayıp ödeme tutarını düşürtüyor ya da hiç ödeme yapmıyorlar. Bu sitelerden bazıları tıklama yapıldığında, kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı dosyalar da indirtebiliyorlar.
Link kısaltma sitesini buldunuz şimdi ne yapacaksınız? Elinizdeki haber linklerini, dosya linklerini ya da kullanıcılar tarafından istek duyulan her hangi bir içeriğin linkini kısaltıp bu linkleri sosyal medyada, forumlarda çeşitli internet ortamlarında paylaşmanız gerekiyor. Linkinize yapılan her tekil tıklama için üyesi olduğunuz link kısaltma sitesinin belirlediği oranda para kazanabileceksiniz!

Makale Yazarlığı Yaparak İnternetten Para Kazanın

15-08/19/yazarkadin.jpg
Bilgili olduğunuz konu/konular var ise bu konularda yazacağınız makaleleri internet ortamında satarak para kazanmanız mümkün. Bu makalelerin fiyatlandırması yapılırken; kelime uzunluğu, SEO’ya olan uyumluluğu, yazar popüleritesi, makale dili gibi bazı kriterler etkili oluyor.

Sosyal Medya ile İnternetten Para Kazanın

15-08/19/sosyalmedya.png
Facebook, Twitter, Instagram, Vine gibi popüler sosyal medya sitelerinde açacağınız sayfa veya hesapları popüler hale getirebilirseniz çeşitli yerlerden veya direkt size gelen teklifleri değerlendirerek reklamlar alabilirsiniz. Bu sitelerde popülerleşmek içn yine özgün fikirlerinizin veya bir farkındalığınızın olmasında fayda var!

PTS(Üyelik Başına Kazanç)

PTS kazanç modelinde, sistem tarafından belirtilen sitelere üye olmanız ve bazen bu üyelikleri de e-posta, telefon onayı gibi onay yöntemleriyle de aktif etmeniz isteniyor. Böylelikle üyelik açtığınız her site için değişen oranlarda para kazanabiliyorsunuz.

PTC(Tıklama Başına Kazanç)

15-08/19/click.jpg  internetten para kazanma yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden birisi. Bir PTC sitesine üye oluyorsunuz ve sitedeki linklere tıklıyorsunuz. Tıkladığınız linklerde de belirli bir süre kalıyorsunuz. Bu süre site tarafından belirleniyor. Böylelikle her link için değişen oranlarda para kazanabiliyorsunuz.
PTS ve PTC kazanç modellerinde, genelde bir referans sistemi de oluyor. Referansınız ile üye olan kullanıcılar için, bir miktar para veya o kullanıcının kazanacağı paranın belli bir yüzdesi kadar oranda para kazanmanız da mümkün.

Anket Doldurarak İnternetten Para Kazanın

15-08/19/anket.jpg
Anket doldurarak internetten para kazanma, en meşhur yöntemlerden birisidir. Anket doldurarak para kazanmak için de iyi bir araştırma sonucu bulacağınız anket doldurma sitesine üye olmanız ve düzenli aralıklarla gelen veya sitede mevcut bir halde yer alan anketleri doldurmanız gerekiyor. Anket uzunluğuna bağlı olarak anket başına alacağınız ücret değişiyor. Özellikle yabancı bir diliniz varsa bu dillerdeki anketleri doldurarak daha fazla para kazanabiliyorsunuz!

Çeviri Yaparak İnternetten Para Kazanın

15-08/19/cevirmen.jpg
Yabancı bir diliniz varsa internet üzerinden çeviri yaparak da para kazanabilirsiniz. Bunun için çeşitli çeviri platformları yer alıyor. Bu platformlara üye olarak istediğiniz dillerde çeviriler yapabilirsiniz. Bu tip platformlarda; kullanıcılar çevirilecek metinler için teklif vererek, çevrilmeye hazır metinleri seçerek veya kendisine bir teklif gelmesini bekleyerek çeviri işi alıyorlar.


Yazan: Adem ÇAMLIKAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü