6 Eylül 2015 Pazar

GWX.exe OLMADAN NASIL WINDOWS 10 YÜKLENİR VE YANIP SÖNEN EKRAN SORUNU ÇÖZÜMÜ.

         

     Windows 10 şimdiden 14 milyon kullanıcının makinesinde yüklü durumda. Peki siz de bunlardan biri misiniz? Eğer değilseniz şu an neden olmayasınız ki??? Bu yazıda sizlere Windows 10 yükleme bildirimi gelmeyen ya da GWX.exe kayıp hatası alan kullanıcıların nasıl Windows 10'a terfi edebileceklerini anlatmaya çalışacağım. Ektra olarak Windows 10 güncelleştirmesi sırasında yanıp yanıp sönen ekran sorunu ile karşılaşan kullanıcılar için bu konuya da değineceğiz.

  • WINDOWS 7 VE YA 8.1'DEN WINDOWS 10'U İNDİRİP YÜKSELTME:
Adım 1: Öncelikle Microsoft'un yeni Windows 10 yükleme sayfasına giriyoruzve sayfanın aşağısında bulunan 64-bit version linkine tıklıyoruz. Eğer 64-bit bir işlemci kullanmıyorsanız 32-bit versiyonu seçeneğini seçiniz. Tıkladıktan sonra dosyayı kaydet demenize gerek yok sadece çalıştır butonuna basınız.




























Adım 2: Şimdi iki seçenek göreceksiniz. Şimdi yükselt ya da yükleme medyası oluştur. Buradan "Bu bilgisayarı şimdi yükselt" seçiniz. Bunu sebebi bedava sürüm güncelleştirmesinde başka türlü temiz bir kurulum sağlayamayacak olmamız.























Adım 3: Şimdi Windows 10 yüklenmeye başlayacaktır. Eğer Windows sunucularında bir geçikmeye denk gelmezseniz düzgün bir şekilde yüklemeyi tamamlayacaktır. Eğer önyüklenebilir bir USB ya da DVD oluşturmak istiyorsanız Diğer seçenek olan "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur." seçeneğini seçiniz. Bu şekilde başka bilgisayarlara yükleme imkanına sahip olacaksınız. Bunu içinse 4 GB'lik bir USB ya da tek katmanlı bir DVD yeterli olacaktır.




























































Adım 4: Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra yükleyici bilgisayarınızı Windows 10'a uyumluluğu için tarama yapacak. Eğer bilgisayarınızda yeterli boş alan varsa güncellemeleri yükleyecektir. Buradan sonra bir aktivasyon anahtarına ihtiyacınız olmayacak. Tabi orijinal bir Windows 7 ya da Windows 8.1 kullanıcısıysanız.

Adım 5: Eindows 10'u yükle butonuna tıklayın ve bilgisayarınız baştan başlayacaktır. Açıldığında Windows 10 logosunu göreceksiniz sonra size dil seçeneğinizi soracak. Buradan Türkçe'yi seçeceğiz. Sonra Windows yükleme işlemine başlayacak, antivirüs programınız dışında bütün program, dosya ve ayarlarınızı geri yüklemeye başlayacak. Siz yinede bu işlemlerin hepsine başlamadan önce ayrı bir yedek alabilirsiniz.

Adım 6: Sonunda Windows 10 masaüstüne geldiğinizde biraz bekleyin, Windows 10 donanımızın için sürücüler aramaya başlayacaktır. Eğer bu işlemleri dizüstü bilgisayarınızda yapıyorsanız önce ekran kartı sürücüsünü bulamayabilir. Bir süre bekleyin ekran çözünürlüğünün düzeldiğini ve sürücünün yüklendiğini göreceksiniz.

             İşlemler tamamladıktan sonra yine de Aygıt Yöneticisine girip yüklü olan sürücülere bir göz gezdirmeniz yaralı olacaktır. Eğer anakart üreticisinin sitesinden Windows 10 sürücülerini bulamazsanız Windows 7 ve Windows 8.1 sürücülerinin kullanabilirsiniz.
  • EĞER TEMİZ BİR WINDOWS 10 KURULUMU İSTİYORSANIZ:
Yukarıdaki işlemleri yapmadan temi bir Windows 10 kurulumu yapamayız çünkü yukarıda belittiğim gibi bir aktivasyon anahtarımız yok sonuç olarak. Aktive işlemi Windows 7 ve ya Windows 8.1'den geçişte internet üzerinden otomatik yapılıyor.

Windows 10 aktive olduğunda Microsoft sizin bilgisayarınızı tanıyacak ve otomatik olarak bir Windows 10 lisansı verecektir. Bu demek oluyorki bundan sonra temiz bir kurulum yapabileceksiniz. Bu kurulumu da istediğiniz diskinize yapabilirsiniz. Windows 10 sorunsuz bir şekilde aktive olacaktır.Hatta mekanik bir disk kullanıyorsanız SSD'ye geçip Windows 10'u SSD'ye kurup bilgisayarınızın performansını ciddi ölçüde arttırabilirsiniz. 

Aktivasyonu kontrol etmek için Denetim Masası --> Sistem ve Güvenlik --> Sistem bölümününe girip kontrol edebilirsiniz.

Temiz bir kurulum işlemi için yukarıdaki yazımızda Adım 2 'ye dönmeniz gerekiyor. Medya oluşturma aracını kullanarak önyüklemeli bir USB ya da DVD oluşturmanız lazım. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızı kaptın. Sonra önyükleme yapacağınız harddis ya da SD 'nizi seçin. Sonra da hazırladığınız USB ve ya DVD den önyükleme yapın.

Eğer bilgisayarınız önyüklemeye başlamazsa, BIOS ayarlarına giriniz.(Bilgisayarınızı açtığınız anda F1 ya da Delete butonlarına basınız.) DVD sürücüsü ya da çıkarılabilir sürücülerinizinilk önyükleme cihazı olduğuna dikkat edin. İlk sırada HDD ya da SSD olmayacak.Her BIOS farklı olduğu için menüler hakkında spesifik bilgi veremeyeceğim.
  • YANIP SÖNEN EKRAN SORUNU ÇÖZÜMÜ:
Forumlardan okuduğum kadarıyla çoğu kullanıcı Windows 10 yüklerken ekranlarının yanıp yanıp söndüğünden şikayetçi. Fakat çözümü olan bir sorun bu.



İlk önce bilgisayarınızı baştan başlatın. Ekranınız yanıp sönerken Alt + F4 ya da Baştan Başlat sekmesini kullanabilirsiniz. Bunları yapamıyorsanız bilgisayarınızı kapatmak için 10 saniye boyunca bilgisayarınızın güç butonuna basınız. Sonra bilgisayarınızı yeniden açınız fakat Windows 10'a giriş yerine ekranda bulunan güç butonuna basın ve kalvyenizden Shift butonuna basılı olarak Yeniden Başlat sekmesine tıklayın.

Sonrasında Windows 10 yeniden başlamayacak onun yerine bir sorun giderme ekranı karşınıza gelecek. Buradan Gelişmiş ayarına giriniz. Buradan Yeniden Başlat 'ı seçin ve Güvenli Moda geçin. Bilgisayarınız Güvenli Modda açılacaktır.

Sonra windows logosu ve R tuşlarına aynı anda basarak Çalıştır kutusuna gidiniz.Şimdi buraya msconfig yazın ve enter a basın. Servis yazan bölüme gidin ve ekranın aşağısına doğru inin. Buradan aşağıdaki bu iki görevi bulun ve bunları durdurun.
  • Problem Reports and Solution Control Panel Support(Program Raporları ve Çözümleri)
  • Windows Error Report Service(Windows Hata Raporları Servisi)
Bunların tiklerinin kaldırarak devre dışı bırakınız ve uygulaya tıklayınız. Şimdi bilgisayarınızı baştan başlatınız. Eğer bunlarda işe yaramadıysa, bilgisayarınızı yukarıda açıkladığım gibi tekrar Güvenli Modda başlatınız. Sonra ekranın altında bulunan görev çubuğunun üzerine gelerek fare ile sağ tuş tıklayınız. Buradan Görev Yöneticisini açınız ve Başlangıç bölümüne giriniz. Buradan da başlangıçta çalışan programları devre dışı bırakabilirsiniz. Bunlar yanıp sönen ekran sorununuzu giderecektir. Bilgisayarınız açıldıktan Görev Yöneticisinden başlangıçta devre dışı bıraktığınız programları teker teker aktif ederek hangi programın size sorun yarattığını bulabilirsiniz.(Her programı aktive ettiğinizde bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü