4 Eylül 2015 Cuma

EKRAN KARTI SÜRÜCÜLERİNİZİ GÜNCELLEYİN: OYUN PERFORMANSINIZDA BÜYÜK FARKLILIKLAR GÖRECEKSİNİZ!

     Her zaman en çok dikkat ettiğim şeydir ekran kartı sürücülerini güncel tutmak. Eğer benim gibi sizde bir PC oyuncusuysanız ekran kartı güncellemelerini sık sık kontrol etmenizde fayda var. Peki güncellemeler oyun performansına ne kadar etki ediyor? Bunu daha iyi anlayabilmek adına Linus Tech Tips bizler için küçük bir deney yapmış. 
     NVIDIA ve AMD sürücülerini güncellerken sadece bug'ları giderip küçük bir kaç özellik eklemekle kalmıyor aynı zamanda performans iyileştirmeleride yapıyorlar. Bu performans geliştirmeleri bazen inanılmaz performans kazanımı sağlıyor, özellikle de son çıkan oyunlarda. Bu da demek oluyor ki sadece "güncelle(update)" butonuna basarak ciddi bir performans kazanımı sağlayabilirsiniz.

AMD Catalyst Control Center
NVIDIA GeForce Experience

 Linus Tech Tips artık yaşlanmış olan GTX 480'nin dört yıl içindeki beş değişik sürücü versiyonu ile dört faklı oyunda testler yapmış. Bazı oyunlarda %10 performans artışı görülürken bazı oyunlara ise(The Witcher 3 gibi) neredeyse %30'luk bir bir performans artışı görülmüş. Buradan görebileceğimiz gibi yıl içinde yapılan sürücü güncellemeleri olağanüstü bir kazanım sağlamış bulunmakta.
 
 İlk Güncelleme En Büyük Farkı Yaratıyor.
     Ekran kartı sürücülerinin AMD ve NVIDIA'nın sitelerinden ekran kartı modelinizi ve işletim sisteminizi seçerek bulabilirsiniz. Sitelerde isterseniz size uygun ekran kartı sürücüsünü bulan bir seçenekte mevcut. Daha kolay bir yöntem olarak zaten AMD Catalyst Control Center ve NVIDIA GeForce Experience programları sizleri güncellemeler mevcut ise uyaracak ve isterseniz otomatik olarak ta güncellemeleri yükleyecektir.

     Tabi zaman geçtikçe çıkan güncellemeler performansa daha az etki eden, ince ayarlar yapan güncelleştirmeler oluyor. Güncelleştirmeleri yapmadan önceden üreticinin sitesine girip güncellemelerin nelere etki ettiğini açıklayan listelere de bakabilirsiniz.(what's new).
Sürücü güncelleştirmelerinin performansa bu etkileri yeni çıkan oyunları bir ya da iki sene sonra almak için bile bir neden olabilir. Bu süre zarfında hem oyunlar ucuzlayacaktır hem de çıkan güncellemeler sayesinde belki eski ekran kartınızda bile akıcı bir oyun deneyimi yaşayacaksınız. Keşke bu test bir AMD kart içinde yapılsaydı ama ben bir AMD R9 290 kullanıcısı olarak size şunu söyleyebilirim ki kötü şöhretine rağmen AMD son çıkan oyunlarda güçlü sürücü güncellemeleri ile performansı bir hayli arttırdı. Şu an hala oynadığım The Witcher 3 oyununda güncellemeleri yaptıktan sonra daha yüksen FPS aldım ve nadir yaşadığım takılmalar artık yok. Tüm okuyuculara tavsiyem gidin ve ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü