1 Eylül 2015 Salı

KİŞİLERİNİZİ IPHONE İLE ANDROİD ARASINDA NASIL TRANSFER EDERSİNİZ?

   Teknoloji her ne kadar gelişsede kişileri transfer etmek hala bir çoğumuza eziyet gibi gelebilir. Bazen taşımak isterken ya kişileri yanlışlıkla sileriz ya da her kiişiden üçer tane olduğunu görürüz. Eskiden ise tek yapabildiğimiz tüm kişileri bir kağıda yazmak olurdu. Kişileri sadece sim kartta tutmak ise durmadan sim kartlarımızı kestirdiğimiz günümüzde pek güvenilir durmuyor. Bu yazıda sizlere IOS platformundaki kişilerinizi Android platformuna nasıl yaşamadan taşıyabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Bazı okuyucularımız tahmin bile etmiş olabilir. iCloud ve Google Contacts...

EĞER iPHONE'NUNUZDA iCLOUD AKTİF İSE KİŞİLERİ YEDEKLEMEK ÇOK BASİT



      Bilgisayarınızdan iCloud'a giriş yapın ve Kişileri (Contacts) tıklayın. Açılan ekranın sol üst kösesinden Tüm Kişiler(All contacts)'i şeçin ve CTRL+A ile hepsini seçin. Sonra sayfanın en altındaki dişli çark ikonuna tıklayın, sonra da dışa aktar(export) vCard'a tıklayın. Pencerenin tam olarak açıldığına emin olduktan sonra CTRL+A ile yine tüm kişileri şeçin ve herhangi bir kişinin üzerine gelerek sağ tıklayın.  Buradan Export vCard(Vcard dışa aktar) seçin, Vcard'a bir isim verin ve kaydedeceğiniz yeri seçin.



     Artık kişilerinizi bir VCF dosyası olarak kaydettiniz. Şimdi isterseniz bu dosyayı kendinize mail olarak atabilir ya da direkt olarak Google'a aktarabilirsiniz(import). Şimdi yeni telefonunuzu kullanmaya başladığınızda yapmanız gereken e-mail hesabınızla giriş yaparak vCard'ı yüklemek(import etmek).

     VCF dosyanızın bir tanesini e-mail hesabınızda bir adet kopyasını da bilgisayarınızda bulundurmanızı tavsiye ediyorum. E-mail'inizde tutmak ayrıca bulut tabanlı bir yedekleme sağlayacaktır.


GOOGLE CONTACTS KULLANARAK YEDEKLEME VE TRANSFER:


     Öncelikle bir Google hesabına ihtiyacımız olacak ki platformlar arası kişi transferlerinde işimiz bir hayli kolaylaştıracak. Öncelikle Android telefonumuzdan internet tarayıcısına giriyoruz ve Google Contacts'a giriş yapıyoruz. sol kösede Kişileri al/içeri aktar(import contacts) seçeneğini göreceğiz. Buraya tıklıyoruz ve sonrasında dosya seç'e tıklıyoruz. Buradan daha önce iCloud'tan indirdiğimiz Vcard'ı seçiyoruz.




    Eğer daha önceden telefonunuzda daha önceden kullandığınız bir Google hesabınız varsa kişi listenizin çok daha uzun olduğunu ve bazı kişilerin birden çok kez kayıtlı olduğunu göreceksiniz. Kişi kopyalarını silmek için biraz zaman harcamanız gerekecek. Bu işi otomatik olarak yapan "Kişileri Birleştir(Find it merge duplicate)" özelliği mevcut olsa da her zaman tam anlamıyla bütün kopyaları birleştirememektedir. Kalanları manuel olarak yapmanız gerekecek.

     Eğer yine de denemek istiyorsanız aşağı ok tuşu olan "Daha(more)" butonuna tıklayınız, açılan menüden "ara ve kişileri birleştir" seçeneğine tıklayınız. Google otomatik olarak tarama yaparak kopya kişileri bulacaktır.


 KİŞİLERİ YENİ TELEFONUNUZA TRANSFR ETME:


     Artık kişi listemiz elimizde, şimdi ise bu listeyi telefonumuza yedekleyelim. Eğer yeni telefonunuzu hiç açmadıysanız bu işlem çok daha kolay olacaktır.

    Telefonunuzu açın, size telefonunuzu Google hesabınızla senkronize etmek istiyor musunuz? diye sorarsa sadece hesap bilgilerinizi girin ve tüm kişi listeniz telefonunuza yüklenmiş olacak. 


     Eğer telefonunuzu önceden açmış ve Google hesabınızla senkronize etmediyseniz, telefonun "Ayarlar" sekmesine girin buradan "Hesaplar" ya da "Hesaplar ve Senkronizasyon" bölümüne girin. Bu bölüm size telefonunuzla senkronize edilen bütün hesapları gösterecektir. Bu sayfanın en alt tarafında "Hesap ekle" butonunu göreceksiniz. Buradan Google hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Google hesabınızı aktif ettiğinizde tüm kişiler, takvim, Chrome, gmail ve seçmiş olduğunuz diğer uygulamalar senkronize edilecektir. Bazı telefonlarda hesap ekledikten sonra ayrı bir senkronizasyonu aktif etme butonu olabilir. O butonu kullanarak senkronizasyonu aktif etmeyi unutmayın.
 

        Eğer Android bir telefondan iPhone'a geçiyorsanız "Ayarlar -> Mail, Kişiler, Takvim -> Hesap Ekle -> Google" yolunu takip ederek Google hesabınızı ekleyebilirsiniz. iPhone otomatik olarak tüm bilgilerinizi senkronize edecektir. Eğer senkronize halde kalmak ve yeni eklediğiniz kişilerin de anında senkronize olmasını istiyorsanız "Ayarlar -> Mail, Kişiler, Takvim -> Kişiler -> Varsayılan Hesap" yolunu takip ederek Varsayılan Hesabı(Default Account) Google olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

     Genele baktığımızda aslında gayet kolay işlemler. Google sayesinde çok kolay bir şekilde transferlerimizi gerçekleştirdik. Tabi Google sadece Android'te değil aynı zamanda Windows Phone platformunda da kişilerimizi senkronize edebiliyor.




    Eğer kişilerinizi çok daha hızlı bir şekilde transfer etmek istiyorsanız bunun için uygulamalar mevcut. Kullanışlı bir uygulama olan "My Contacts Back-Up" kolay ve kullanışlı olmasıyla dikkat çekiyor. Bu uygulamayı IOS ve Android platformlarında kullanabiliyoruz. Peki nasıl yapacağız???

     Uygulamayı indirip kurduktan sonra "Back-up" sekmesini tıklayarak tüm kişilerin yedeğini alıyoruz. Yedeğe alma işlemi tamamlandığında kişi listesi dosyasını kendinize mail olarak atın ve VCG attachment'ine tıklayın. Bu kişilerinizi telefonunuza yüklemenizi sağlayacak. İşiniz bittiğinde bu maili her ihtimale karşı gelen kutusunda saklamanızı öneriyorum.  bu uygulama ayrıca kişilerinizi otomatik olarak yedekleme özelliği de sunuyor. Sizlere tavsiyem bu uygulamayı yüklediğinizde hemen otomatik yedekleme özelliğini aktif ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü