21 Ağustos 2015 Cuma

SAMSUNG GALAXY S3 HIZLANDIRMA VE SORUN GİDERME REHBERİ.




         Merhaba arkadaşlar, çıkışının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen Samsung S3 kullanıcılarının hala çoğunlukta olduğunu görebiliyoruz. Bende etrafımdaki insanlar da ve arkadaşlarımın elinde hala S3 görüyorum. Çıktığı zaman çok büyük ses getiren ve çok fazla satılan bu modeli uzun süre kullanmış ve kasma-donma sıkıntıları yaşayan arkadaşlar için bu rehber büyük ölçüde yardımcı olacaktır.



       Bu rehberde sizlere Galaxy S3 (GT-I9300) yani bir zamanların amiral gemisini nasıl hızlandıracağımızı anlatacağım. Öncelikle şunu belirteyim , Yapacağımız işlemlerde bilgisayara ve ya her hangi bir programa ihtiyaç duymayacağız. Sadece telefonun kendi ayarlarından işimizi göreceğiz. Bu arada bu rehberden diğer yakın modellerde yararlanabilir (S4,S3mini Vb.). 



        Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim. Bizim Telefonumuz kasmıyor... Sadece ana menü yani bir değişle TouchWiz arayüzü kasıyor. Bunun önüne geçmekte bizim elimizde. Öncelikle asıl işlemlere başlamadan ufak detaylar veriyim... 
 -Cihaza Asla Google Play Store'dan başka bir marketten uygulama yüklemeyin. Çünkü bunu  yapmak bazen Android sistemine çok zarar verebiliyor. 
 -Gereksiz ve yapımcısı tanınmadık oyun ve ya uygulamaları indirmeyin ! 
 -Telefonunumuzun arka planındaki uygulamaları sık sık kapatalım... 
 -Cihazımızın RAM'ini en az günde birkere boşaltalım... 
 -Akıllı özellikleri,NFC'yi,Wi-Fi'yı,Wi-Fi alanını, Bluetooth'u ve Screen Mirroring özelliklerini  kullanmadığımız zamanlarda kapalı tutalım. 
 Öncelikle arkadaşlar cihazımızın 4.3 android Jelly Bean olduğundan emin olmalıyız... Eğer  değilse 
 Ayarlar>Cihaz hakkında>Yazılım güncelleştirme 
 kısmına gelip Güncelle Seçeneğini seçersek cihazımız otomatik olarak en yeni güncellemeleri  denetler ve güncelleme işlemi için sizden onay ister. 
 Her şey tamamsa işlemimize başlayabiliriz... 

  1-Öncelikle arkadaşlar S-Voice uygulamasını kapatmamız gerekecek... Çünkü Ana sayfanın (TouchWiz'in) kasmasının en büyük nedenlerinden biri S-Voice uygulamasıdır... S-Voice uygulamasını Devre dışı bırakmak için , 
Ayarlar>Daha Fazla>Uygulama Yöneticisi>Hepsi 
Kısmına gelip Aşşağıya doğru inerek S-Voice uygulamasını bulup üzerine dokunmalıyız Ve 
Devre dışı 
Seçeneğini seçerek devre dışı bırakmalıyız (Karşınıza gelecek uyarıyı önemsemden Tamama dokunmalısınız Yoksa işlem gerçekleşmez) 
Bu işlemi yaptıktan sonra arkadaşlar S-Voice devre dışı kalır ve ana menü tuşuda daha hızlı işlev görür.Bu arada S-Voice silinir diye korkmayın. Biz bu uygulamayı Sadece devre dışı bırakıyoruz... Daha sonra dilerseniz Devre Dışı kısmından tekrar etkin hale getirebilirsiniz... 

  2-Bu işlemde arkadaşlar cihazımıdaki kullanmadığımız Google Ve ya Samsung uygulamalarını devre dışı bırakacağız (örn:Drive,Dropbox,GameHub,Google Play Oyunlar vs vs) 
Bu işlem içinde Az önce girdiğimiz 
Ayarlar>Daha Fazla>Uygulama Yöneticisi>Hepsi 
Kısmından teker teker kullanmadığımız uygulamaları S-Voice'u devre dışı bıraktığımız gibi devre dışı bırakacağız... 
 3-Bu işlemde ise arkadaşlar Cihazımızın belleğini en iyi duruma getireceğiz. Yani kullanmadığımız tüm Uygulama,resim,Video vb. şeyleri sileceğiz. 
Uygulamaları silmek için 
Ayarlar>Daha Fazla>Uygulama Yöneticisi>yüklenen 
kısmından uygulamların üzerine dokunup Kaldır seçeneğini seçersek uygulama silinir Ve ya 
Ana sayfa'ya gelip (Uygulamalar kısmına) Sol alt köşedeki Ayar Sanal butonuna dokunup Kaldır seçeneğini seçersek uygulamaların üzerine dokunarak onları silebiliriz. 
Resim ve ya videoları silmek için 
Galeriye girip silinecek resmin veya Videonun üzerine bir süre basılı tutup Sağ üst köşedeki çöp kutusu simgesine basarak silebilirsiniz... 
  4-Tüm özellikleri kapatın.Tüm Özelliklerden kastım Wi-Fi ,Bluetooth vb. özellikler. 
Özelliklerin kontrolü için 
Ayarlar>bağlantılar
Kısmından özelliklerin kontrolünü sağlayabilirsiniz. 
  5-Güç Tasarrufu modunun kapalı olduğundan emin olun ! Çünkü arkadaşlar güç tasarrufu modu cihazın performansını kısarak cihazın şarj ömrünü uzatır. Samsung güç tasarrufu modlarında maksimum işlemci saat hızları sınırlanır. Bu yüzden performansta düşüş hıssedersiniz. 
Güc tasarrufunu devre dışı bırakmak için 
durum çubuğunu iki parmağımızla aşşağıya kaydıralım... Karşımıza çıkan seçeneklerin içinden güç tasarrufunu bulup üzerine dokunalım... (Eğer güç tasarrufu aktifse yeşil olarak gözükür...) 
  6.Şimdi arkadaşlar son olarak Cihazımızı yeniden Başlatmamız gerekiyor 
Cihazımızı yeniden başlatmak için 
Power tuşuna basılı tutun. Birkaç saniye sonra Karşınıza seçenekler çıkacak.Bu seçeneklerden Yeniden Başlat Seçeneğini seçerek yeniden başlatabilirsiniz. 

  • Son olarakta biraz uğraşlı ve riskli bir iş olsa da telefonunuza CyogenMod flashlayarak TouchWiz arayüzünün ağırlığından kurtulabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü