7 Eylül 2015 Pazartesi

SONY XPERIA Z5 PREMIUM - 4K EKRANA AKILLI TELEFON


   Sony yakın zamanda Z5 serisi modellerinden Z5 Premium adlı modeli ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Z5 Premium modeli normal Z5 'den biraz daha büyük bir ekrana sahip. Z5=5.2 inç Z5 Premium=5.5inç. fakat burada asıl farkı yaratacak olan Z5 premium modelinin ekran çözünürlüğü. Bu model 4K bir ekrana sahip.


      5.5 İnçlik bu ekranda inç başına düşen piksel sayısı(ppi) tam olarak 806 piksel. Bu gerçekten
çok fazla ve insan gözü bu farkı anlayabilir mi bilemiyorum. Normal şartlarda inç başına düşen piksel sayısı  300'ün üzerinde olunca fazla bir fark göremiyoruz. Bana sorarsanız Sony bunu "Biz bunu yapabiliyoruz!" demek için yapmış. Ama bu hem fiyatı yükseltecek hemde pil ömrünü kısaltacak gibi duruyor bana sorarsanız. 5.5 inç ekranlarda 1080p çözünürlük bil bir hayli keskin görüntüler sunabiliyor.


      Şimdi biraz da Z5 Premium modelinin donanımına göz atalım; İşlemci olarak Snapdragon 810 kullanan telefon Adreno 430 grafik işlemcisine sahip. Adreno 430'un 4K çözünürlükte oyun performansını merak ediyorum açıkçası. Diğer taraftan telefon 200 gigabayta kadar Sd kart desteği veriyor. Bu mantıklı bir çözüm olmuş çünkü 4K ekranlı bir telefonda 4K videolar izlemek isteyen birinin yüksek bir kapasiteye ihtiyacı olacaktır. 154.4mm x 75.8mm x7.8mm boyutlarına sahip telefon Z5 modelinden pekte büyük değil. ve IP65 ve IP68 toza ve suya karşı dayanıklılık sertifikalarına da sahip bulunmakta.

    Yine yüksek fiyatlı bir telefon olacağı kesin ama şunu da düşünmemiz lazım. Biz telefonu ne amaçla alacağız. 4K bir ekrana ihtiyacımız var mı? Bana sorarsanız 4K bir televizyon almanız daha mantıklı olur. Telefonda 1080p Full HD'de kalın bence. Gereksiz harcama yapmaya gerek yok. Para varsa bilemem tabi o size kalmış.

1 yorum:

  1. Sony Xperia Z5 Özellikleri
    http://telefonvelektronik.blogspot.com.tr/2015/11/sony-xperia-z5-altin-akilli-telefon.html

    YanıtlaSil

Oyuncu ve Oyun Sistemleri Albümü